utorak, 3. siječnja 2012.

PURICA S MLINCIMA



·          Purica od 3 kg
·         Povrce za juhu
·         50 dag brasna
·         1 jaje
·         Ulje
·         Sol

·         Puricu dobro operite, ocijedite, osusite i osolite sa
Vanjske strane i unutarnje strane,pa je ostavite
1 sat da navuce sol.
Nakon toga je stavite u namascen lim, u utrobu
stavite ocisceno povrce za juhu, prelite je mjesavinom
ulja i vode i pecite u pecnici na srednjoj vatri (220)
za vrijeme pecenja puricu zaljevajte vlastitim sokom.
Ako tekucina i masnoce u limu ispare dodajte malo
Topple vode da sok ne izgori.
Takoder, za vrijeme pecenja, puricu 2-3 puta okrenite
Da bude ravnomjerno pecena.
·         U meduvremenu umijesite mlince od brasna, jaja i
malo osoljene vode. Umijesite polucvrsto tijesto.
Podijelite ga na vise manjih loptica pa ih valjkom izvaljajte
Na debljinu tupe strane noza.
Tako razvaljano tijesto pecite na srijednje zagrijanoj ploci stednjaka da svijetlo porumeni sa odje strane.
Pecene mlince zdrobite promijera 5x5 centimetra,stavite ih u posudu, zalijte kipucom vodom, pokrite poklopcem i pustite oko 2-3 minute da se moce,a nakon toga ocijedite.
Prelate ih masnocom u kojoj se pekla purica i izmijesajte.
·         Narezanu puricu poredajte na pladanj a pored nje mlince,a ispod mesa podlijte malo soka od pecenja.
                        Posluzite sa salatom od cikle.

Nema komentara:

Objavi komentar